Friday, January 24, 2014

Baba Zula: ‘Farklılıklar azalınca, özgürlükler de azalır’

Film müziklerini film sahneleri kadar önemseyenler için bir program. Baba Zula nasıl yola çıktıklarını, müzikleri, tarzları, giyim kuşamları ile ne için mücadele verdiklerini Çapul TV’de Gündeme Dair’de anlattı
babazula
Programı izlemek için görsele tıklayın
Çapul TV’de Şule Uslutekin’in hazırlayıp sunduğu Gündeme Dair’e konuk olan Burak Erten ve Levent Akman Baba Zula’nın serüvenini anlattı.
Programda anlatılanlara göre onlar, Tabutta Rövaşata’yı izledikten sonra, o filmi sevenler olarak grup kurmak istiyor, sonra teklifler gelmesi üzerine grup kalıcı hale geliyor. Tiyatrolar için, filmler için müzikler yapan Baba Zula, “Biz size aşık olduk” haricinde diziler için neden müzik yapmadığını açıklıyor.
“Konser vermek istiyoruz demekten bıkmıştık, şimdi veriyoruz” diyen grup üyeleri, önce Avrupa’da keşfedildiklerini artık Türkiye’de de tanınır hale geldiklerini ifade ediyor.
Türkiye’deki batı taklidi müzikleri eleştiren Baba Zula, bugünkü standart giyim kuşamı neden benimsemediklerini de Gündeme Dair’de paylaşıyor. Neden griler giymediklerini anlatan grup üyeleri “Farklılıkları ne kadar azaltırsanız, özgürlükler de o kadar azalır” diyor.

Baba Zula - Bir Sana Bir De Bana


Thursday, January 23, 2014