Saturday, May 31, 2014

Miles Davis - Kind of Blue - 1959 (Complete Album)



Discography (with links to each song's starting point):

1. So What - 00m00s
2. Freddie Freeloader - 9m26s
3. Blue in Green - 19m19s
4. All Blues - 24m47s
5. Flamenco Sketches 36m23s
6. Flamenco Sketches (Alternate Take) 45m51s

Album Description:

Kind of Blue is a studio album by American jazz musician Miles Davis, released on August 17, 1959, by Columbia Records. Recording sessions for the album took place at Columbia's 30th Street Studio in New York City on March 2 and April 22, 1959. The sessions featured Davis's ensemble sextet, with pianist Bill Evans, drummer Jimmy Cobb, bassist Paul Chambers, and saxophonists John Coltrane and Julian "Cannonball" Adderley. After the entry of Evans into his sextet, Davis followed up on the modal experimentations of Milestones (1958) by basing Kind of Blue entirely on modality, in contrast to his earlier work with the hard bop style of jazz.

Though precise figures have been disputed, Kind of Blue has been described by many music writers not only as Davis's best-selling album, but as the best-selling jazz record of all time. On October 7, 2008, it was certified quadruple platinum in sales by the Recording Industry Association of America (RIAA). It has been regarded by many critics as the greatest jazz album of all time and Davis's masterpiece.

This is the one jazz record owned by people who don't listen to jazz, and with good reason. The band itself is extraordinary (proof of Miles Davis's masterful casting skills, if not of God's existence), listing John Coltrane and Julian "Cannonball" Adderley on saxophones, Bill Evans (or, on "Freddie Freeloader," Wynton Kelly) on piano, and the crack rhythm unit of Paul Chambers on bass and Jimmy Cobb on drums. Coltrane's astringency on tenor is counterpoised to Adderley's funky self on alto, with Davis moderating between them as Bill Evans conjures up a still lake of sound on which they walk. Meanwhile, the rhythm partnership of Cobb and Chambers is prepared to click off time until eternity. It was the key recording of what became modal jazz, a music free of the fixed harmonies and forms of pop songs. In Davis's men's hands it was a weightless music, but one that refused to fade into the background. In retrospect every note seems perfect, and each piece moves inexorably towards its destiny. --John Szwed

The album's influence on music, including jazz, rock, and classical music, has led music writers to acknowledge it as one of the most influential albums ever made. In 2002, it was one of fifty recordings chosen that year by the Library of Congress to be added to the National Recording Registry. In 2003, the album was ranked number 12 on Rolling Stone magazine's list of the 500 greatest albums of all time.

Thursday, May 29, 2014

Ne Soma si Ne Muzigi alin bunlari!

Antakya’da Soma için düzenlenen anma etkinliğine saldıran polis “Burada müzik yapamazsınız” diyerek üçü müzisyen sekiz kişiyi gözaltına aldı
praksis-antakya
Antakya Saray Caddesi’nde Soma’da yaşamını yitiren madencileri anmak için AKA-DER tarafından düzenlenen sokak etkinliği, açık havada müzik yapılamayacağını söyleyen polislerin saldırısına uğradı.

“Ne Soma’sı, ne müziği! Alın bunları!”

 müzik grubunun ezgilerini seslendirdiği sırada anmanın yapıldığı yere gelen polisler “Burada müzik yapamazsınız” dedi ve üçü müzisyen sekiz kişiyi gözaltına aldı.
praksis-antakya-polis
latuff_praksis
Eylem alanlarında, barikatlarda müziği doğrudan bir direniş aracı olarak kullanan Praksis üyeleri pek çok kez polis baskısı ve davalarla yüz yüze geldi. Carlos Latuff, bu karikatürünü Praksis için çizmişti.
sendika.org 

Friday, May 23, 2014

Kime Ne? - Tanju Okan

Tanju Okan

Tanju Okan
Genel bilgiler
Doğum 27 Ağustos 1938
İzmir, Türkiye
Ölüm 23 Mayıs 1996 (57 yaşında)
İzmir, Türkiye


Etkin yılları 1961-1995
Tanju Okan (d. 27 Ağustos 1938, Alaşehir - ö. 23 Mayıs 1996, İzmir), Türk şarkıcı, müzisyen ve sinema oyuncusuydu ve çok güçlü bir sese sahipti.

Hayatı

İlköğrenimini Manisa'da, lise öğrenimini Balıkesir'de tamamladı. Daha sonra İtalya'da şan eğitimini alarak Türkiye'ye döndü. İlk önce, 1961'de, Ankara'da profesyonel müzik hayatına başlasa da bir yıl sonra İstanbul'a döndü. 1964'te Milli Orkestra'yla (Erol Büyükburç ve Tülay German ile bu sırada tanışmıştır) Balkan Müzik Festivali'ne katıldı. 1964'te 'İbibikler Öter Ötmez Ordayım' isimli ilk plağı Sahibinin Sesi firmasından yayımlandı. Bu sırada Nur Erbay'la hayatını birleştirdi, Tansu ismini verdikleri bir oğulları dünyaya geldi. Bu evlilik yaklaşık 8 ay sürdü.
1960`ların sonundan itibaren Ş.Akannaç ve Nino Varon`un yazdığı Hasret (1970), Tuğrul Dağcı`nın yazdığı Koy Koy Koy (1972), Mehmet Teoman`un yazdığı Kadınım (1974), Güzin Gürman'ın yazdığı Öyle Sarhoş Olsam ki (1972) parçalarıyla geniş kitlelerce tanınır oldu. Bütün Şarkılarım albümü 1975'te çıktı. İkinci evliliği de 1976`da gerçekleşti, 14 ay sürdü. 1980'de 'Yorgunum' albümü Kent firmasından piyasaya çıktı. 1995'te Marş Müzik'ten çıkan 'İşte Tanju Okan 95' son albümü oldu.
Siroz hastalığına yakalanan Tanju Okan, 1995'te İzmir'in Urla ilçesine yerleşti. Kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine Urla`daki İskele Kabristan`ına gömüldü. Bu ilçede bir Tanju Okan Parkı ve Tanju Okan Heykeli bulunmaktadır

Monday, May 5, 2014

Ahmet Kaya - Mahur

MAHUR

Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız
O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız.
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımız da sıralı sırasız
O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız.

Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı
Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı
Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı
Gittiler akşam olmadan ortalık karardı
O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız.

Bitmez sazların özlemi daha sonra, daha sonra
Sonranın bilinmezliği bir boyut katar ki onlara
Simsiyah bir teselli olur belki kalanlara
Geceler uzar hazırlık sonbahara
O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız.

Söz: Attilâ İlhan
Müzik: Ahmet Kaya

Thursday, May 1, 2014

BARiKAT - F TiPi DÜNYA (Türkçe Rap Müzik)


F TİPİ DÜNYA
Parça parça hayatlar, asık nice suratlar. Karanlıklar içinde paylaşılan yalnızlıklar. Nefes almaya çalışır boy veren bu çiçekler. Delinin tekinin attığı kuyuya bu taşları çıkarmaya çalışır dört bir yanımdakiler. Didişip kapışarak. 'Yok sizdendi bizdendi; yok benim dedemindi elindeki bu hırka'. Anlamsız hayaller bu, anlamsız ilişkiler. 'F Tipi' bir dünya, hep içine debelendiğim. Son nefesime kadar elim kolum bağlı benim. Gözler tümden kapalı. Kapılar kapalı bana; pencereler hep kapalı; tüm sürgüler kapalı.

Hayat A, B, C ne de E Tipi; herkes olmuş aynı tip; işte 'F Tipi'. Haydi sen de gel de ol Barikat gibi; kendin gibi; düşünen gibi.

Yalanlar savrulur burada, maskeler takılır. İnsanlar birbirlerini daha çok çok kandırır. Kazılır kuyular; gerçekler topraklara gömülür! Sürülür bir bir kendi yolunu bu çizenler. Sürüden kopup kendi olmak 'ölüm' demek. Ölüm yalnızlık demek; yalnızlık 'F Tipi' demek. Oysa, karanlığa hep ışık tutan, aydınlatan, gökyüzünün yedi rengi dolaşır. Uzaklaşır hayaller hep; uzaklaşır yarınlar. Geride kalan sadece benim gençlik yılarım.

Ben uslanmaz aşkların, kavgaların adamıyım. Barut kokusunda hep umudu ben aradım. Sevdam için nice kirli topraklara yatıp kalktım. Ve ben ki tek yarınım; umudun kendisiyim! Düşmanımın mermisinde adım kazılıdır benim! Varsın üstüme gelsin bu zurnalarla kör gece. Ateş bende, ateş binim direnen bu elimde. 'F Tipi' bu dünyada ben ezilen, ben yalnız; ben düştükçe hep kalkan. İşte yine buradayım. Umudu işledim size. Ve de geleceği yine: Harf harf, kemime kelime; aynen kilim gibi; aynen kilim gibi; aynen kilim gibi....

Hayat acımasız olsa da; atsa da bir tokat; derdini bir kenara at; yaşamana bak. Bak da gör gelecek neler getirecek. Benim için gerçek olan senin içinde gerçek. Karanlık gecelere yazdım sözlerimi ışık olsun diye. Çıktım yükseklere, tepelere menfeze. Atladım en derine, diplere. 'F Tipi' bir dünyada insanların yüzüne düşen ifade gözlerimin içindeki endişe nereye kadar devam edecek bu böyle. Bu ne ilk ne de son. İşte geldi Barikat her şeye son.