Saturday, August 18, 2012

Sonny & Cher - I Got You Babe (1965)

I'll Never Stop Loving You CHER!!! One day I'll stop breathing My heart will stop beating I won't see your face again This flesh and blood is weak And life isn't ours to keep Sometime it has to end In time even memories fade away With time you might live To forgive and forget The mistakes that I made I broke some promises Sometimes I lied to you But one thing will always be true I'll never stop loving you Fall from your grace You'll never be replaced God knows how hard I've tried But it just ain't no use I thought I could shake you loose I'm still torn up inside In time even memories fade away With time you might live To forgive and forget The mistakes that I made I broke some promises Sometimes I lied to you But one thing will always be true I'll never stop loving you I broke some promises Sometimes I lied to you But one thing will always be true I'll never stop loving you

Joe Cocker - Ain't No Sunshine

This song is Bill Withers cover Composer : Bill Withers Lyrics : Ain't no sunshine when she's gone It's not warm when she's away Ain't no sunshine when she's gone And she always gone too long anytime she goes away Wonder this time where she's gone Wonder if she's gone to stay Ain't no sunshine when she's gone And this house just ain't no home Anytime she goes away I know, I know, I know, I know I know, I know, I know, I know I know, I know, I know, I know I know, know, know, know, know I know, I know Hey I ought to I ought to leave her alone Ain't no sunshine when she's gone Ain't no sunshine when she's gone Only darkness everyday Ain't no sunshine when she's gone And this house just ain't no home Anytime she goes away

Tuesday, August 14, 2012

Ahmad Al Arabi 3- Mahmoud Darwish - vocals: Marcel Khalife and Omayma

"Ahmad emerges from the ancient wounds" & "I am Ahmad the Arab", from Marcel Khalife's Musical, Ahmad Al Arabi, a poem written by Mahmoud Darwish.The picture is that of Haifa before 1948, in what seems to be the ruins of an Ottoman fort.

Monday, August 13, 2012

R.E.M -- Everybody Hurts

 
When the day is long and the night, the night is yours alone, When you're sure you've had enough of this life, well hang on Don't let yourself go, 'cause everybody cries and everybody hurts sometimes Sometimes everything is wrong. Now it's time to sing along When your day is night alone, (hold on, hold on) If you feel like letting go, (hold on) When you think you've had too much of this life, well hang on 'Cause everybody hurts. Take comfort in your friends Everybody hurts. Don't throw your hand. Oh, no. Don't throw your hand If you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone If you're on your own in this life, the days and nights are long, When you think you've had too much of this life to hang on Well, everybody hurts sometimes, Everybody cries. And everybody hurts sometimes And everybody hurts sometimes. So, hold on, hold on Hold on, hold on, hold on, hold on, hold on, hold on Everybody hurts. You are not alone

Friday, August 10, 2012

Pink Floyd - Another Brick In The Wall (HQ)

Pink Floyd - Another Brick In The Wall

Lifted from "Pink Floyd The Wall" film, this video is actually comprised of two songs: "The Happiest Days Of Our Lives" and "Another Brick In The Wall Pt. 2" This video became the official video of "Another Brick In The Wall Pt. 2" after the release of the film in 1982.

This single is by far Pink Floyd's greatest ever mainstream success, instantly attaining classic status, and is perhaps their most famous piece of work.

ABINTW Pt. 2 even became the protest song of a group of South African students during the apartheid regime, the song was subsequently banned in South Africa.

The song itself is a protest against the rigidity of British schools, and in particular, the boarding school system Waters would have been part of as a young boy.

The poem read out by the schoolteacher is a direct reference to "Money"

The schoolteacher in this video was portrayed by the late, great, Scottish actor Alex McAvoy who passed away in June 2005.

Georges Moustaki - Lo straniero (le meteque) 1969

Sunday, August 5, 2012

Sting and Stevie Wonder - Fragile - live 60th Birthday NY

 
kan akacaksa eğer, buluştuğunda et ve çelik,
akşam güneşinin ışıkları altında kuruyarak,
yarın yağmur yıkayacaktır tüm bu lekeleri,
aklımızda bir iz sonsuza dek kalacak...
bu son sahne belki de perçinlemek içindir,
bir ömür boyu süren bu kargaşada şiddetin hiç bir şey kazandırmadığını ve asla kazandırmayacağını,
öfkeli bir yıldızın altında doğan biz insanlar ne denli kırılgan olduğumuzu unutmayalım diye...

Dünyanın harika hali

 Louis Armstrong, namı diğer Satchmo'yu 4 Ağustos'taki doğum günü vesilesiyle hatırlıyoruz. İnsanı böylesine yatıştıran, bu kadar şefkatle sarmalayan bir sese daha rastlamadık hâlâ...
Louis Armstrong, 4 Ağustos 1901 de doğdu , 6 Temmuz 1971 de öldü.
N. BUKET CENGİZ
Louis Armstrong’un 1968’de bir single olarak çıkardığı ‘What a Wonderful World’ adlı şarkısında dünyayı böylesine harika yapan; yeşil ağaçlar ve kırmızı güller, mavi gökyüzü, beyaz bulutlar, birbirleriyle nasılsınız diyerek selamlaşan insanlar, gözler önünde büyüyen bebeklerdir… Mutluluğun, Eric Fromm’un ifadesiyle, olmak yerine sahip olmaya tahvil edildiği bir zamanda, dünyada sevilecek böyle ‘sıradan’ şeyler olabileceğini bu şarkıyı her dinleyişinde aynı şaşkınlıkla keşfeder insan.
New Orleans, Chicago, New York
Fabrika işçisi babası evi terk ettiği için, annesi ve anneannesi tarafından büyütülen Armstrong küçük yaşlarda New Orleans’ın çok farklı yüzlerini tanıdı. Geleceğin Satchmo’su 13 yaşındayken vasıfsız işlerde çalışarak hayatını kazanıyor, bir yandan da kornet çalıyordu. 17 yaşında Joe King Oliver’la birlikte çalmaya başladı, 1922’de, o zamanlar Amerika cazının merkezi olmak anlamında New Orleans’ı geride bırakan Chicago’ya taşınarak Oliver’la birlikte çalmaya devam etti. 1925’te de Dreamland Syncopators’a katıldı ve trompete geçti. 1927’de Louis Armstrong & His Stompers adlı grubuyla müzik yapmaya devam eden sanatçı ‘Hotter than That’ ve ‘West End Blues’ gibi hitlerin ardından, 1932’de ‘Chinatown, My Chinatown’, ‘You Can Depend on Me’ gibi şarkılarla beğeni topladı.
Aynı yıl bugün de hâlâ çok sevilen ‘All of Me’ ve ‘Love, You Funny Thing’ adlı parçalarıyla listelerde yükseldi.
1935’de yeni menajeri Joe Glaser’ın kurduğu big band’iyle ‘Public Melody Number One’ (1937), ‘When the Saints Go Marching in’ (1939) ve ‘You Won’t Be Satisfied (Until You Break My Heart)’ (1946) gibi unutulmaz şarkılar yaptı. 1943’te daha önce dönem dönem yaşadığı New York’a yerleşen sanatçı, II. Dünya Savaşı sonrasında swing müziğin popülerliğini kaybetmesi nedeniyle big band’i dağıttı ve 1947’de All Stars’ı kurarak dünyanın pek çok yerinde konserler verdi. 1951’de All Stars’la kaydettiği ‘Satchmo at Symphony Hall’ LP’sinde yer alan ‘When We Are Dancing I Get Ideas’ ve ‘A Kiss to Build a Dream On’la yeniden hayranlık uyandırdı. Fats Waller’ı anma albümü ‘Satch Plays Fats’ 1955’te liste başı oldu, ardından da Verve Records için Ella Fitzgerald’la bir dizi kayıt yaptı. Bu kayıtlardan ‘Ella and Louis’ 1956’da listelerde bir numaraya çıktı. Armstrong’un 1964’te ‘Hello, Dolly!’ müzikali için yaptığı müzikleri içeren albüm de çok beğenildi. Müzisyenin bu albümdeki pop tonu, dört yıl sonra gelen ‘What a Wonderful World’de daha belirginleşti. 60 ve 70’lerde daha az turneye çıkan sanatçı 1971’de bir kalp krizi sonucunda hayata veda etti.
Kuşaklar boyu esin kaynağı
Armstrong’un dinleyicileri kornet, trompet gibi enstrümanlardaki yaratıcılığıyla büyülenen cazcı hayranları ve daha çok vokaliyle ilgilenen popçu hayranları olarak iki gruba ayrılmış olarak kabul ediliyor. Ama bu ayrım dışında Armstrong’la ilgili olarak asıl dikkat çekici bölünme, onun bir siyah sanatçı olarak kimliği konusunda gerçekleşti. Sanatçının müzik endüstrisi içinde böylesine tutunduğu ve yükseldiği dönemin ABD ’de siyahların ayrımcılıkla mücadelesinin hayli erken safhalarına denk geldi. Ve onun beyazlar tarafından ayrıcalık verilmiş bir siyah olması karşısındaki tutumunun tepki çekmesi de kolaylıkla anlaşılabilir. Armstrong’un sadece beyazların girebildiği restoranlara, otellere “kabul edilmekle” bir sorun yaşamaması, birçok siyahı rahatsız etmişti elbette. Aslında, Armstrong zaman zaman, örneğin Little Rock krizi sırasında, siyahlara yapılan ayrımcılığa karşı sesini yükseltiyordu ama bir bütün olarak sivil haklar hareketine yeterince katkıda bulunmamış olduğunu düşünen pek çok kişi oldu. Bununla beraber, bir başka efsanevi cazcı Duke Ellington’ın onun için söylediği “yoksul doğdu, zengin öldü, bu ikisi arasında hiç kimseyi kırmadı” sözü, onun insani zaafları taşıyan hassas yüreğine ilişkin çok fazla şey söyler. “Kimseyi taklit etmemiş ama çok kişi tarafından taklit edilmiş bir müzisyen” (J.A. Stein) olarak Armstrong’un o hışırtılı sesindeki huzur, trompetinin tonundaki hüzünle coşkunun o eşsiz bütünlüğü, kendi başına bir hayal dünyası sunar duyana. Sokaklarında bir çocuk olarak hayatta kalma mücadelesine karıştığı şehri için “gözlerimi kapayıp trompetimi çalmaya başladığım her anda, canım New Orleans’ın tam kalbine bakarım, bana uğrunda yaşanacak bir şey verdi” demiş olması ne kadar da manidardır…

Saturday, August 4, 2012

Chopin Ballade No 1


Özgürlüğe Övgü

 
1770′de Almanya’nın Bonn kentinde doğan Beethoven, 13 yaşında yaptığı beste ile hocası Mozart’ın gözüne girmiş, en sevdiği öğrencisi olmuştur. Yaşamının son yıllarında ise aile içi nedenlerle büyük sıkıntılar yaşamış ve işitme güçlüğü çekmeye başlamıştır. Onun 3. ve 5. senfonisi gibi en ünlü senfonilerinden biri olan 9. Senfoni Avrupa Birliği’nin resmi marşı olarak seçilmiştir. Beethoven bu eseri ölümünden 3 yıl kadar önce tamamen sağırken bestelemiş ve dolayısıyla icrasını hiç bir zaman duyamamıştır.
9. Senfoni’de koronun okuduğu sözler ünlü Alman şairi Schiller’in “Ode to Joy” (Neşeye Övgü) eserinden alınmıştır. Beethoven’ın bu eserine “Özgürlüğe Övgü” adını vermek istediği ama politik nedenlerle daha yumuşak olan şimdiki adını koymak zorunda kaldığı söylenir. Klasik müzikle aranız hiç yoksa bile en azından bu parçayı (yukarıdaki albümde 5.parçayı) başından sonuna kadar dinleyin. Notalarla anlatılanın aslında daha çok “Özgürlüğe Övgü” olduğunu hissedeceksiniz.
NEŞEYE ÖVGÜ (Ode To Joy)
Neşe, Tanrıların güzel kıvılcımı,
Ey Elizyum kızı,
Giriyoruz coşkuyla,
Senin ilahi, kutsal mabedine!
Senin büyünle birleşir,
Geleceğin acımasızca ayırdığı;
Tüm insanlar kardeş olur,
Yumuşak kanadın altında.
Kim başarırsa,
Bir dostun dostu olmayı,
Kim bulmuşsa kutsal bir eş,
Katılsın sevincimize!
Ya da tek bir kalp bile bulduysa,
Onundur bu mutlu dünya!
Kim başaramazsa bunu
Ağlayarak ayrılsın aramızdan!
Neşe emer tüm varlıklar
Doğanın göğsünden;
Tüm iyiler, tüm kötüler
Gider onun çiçekli yolundan.
Öpüş ve şarabı bize o verir,
Ölümle denediği bir dostu da;
Şehvet verilmişti solucana
Ve melekse yükselir Tanrıya.
Şen nasıl uçuyorsa onun güneşleri
Tantanalı gökyüzünde
Koşun, kardeşler, yolunuzda siz de
Neşeyle, zaferle bir kahraman gibi.
Neşe, Tanrıların güzel kıvılcımı,
Ey Elizyum kızı,
Giriyoruz coşkuyla,
Senin ilahi, kutsal mabedine!
Senin büyünle birleşir,
Geleceğin acımasızca ayırdığı;
Tüm insanlar kardeş olur,
Yumuşak kanadın altında.
Kucaklaşın,ey milyonlar!
Bu öpüş tüm dünyanındır!
Kardeşler, yıldızlı gökyüzünde
Bir sevgili Baba olmalı.
Yere kapanıyormuşsunuz, milyonlar?
Yaratanı sezdin mi dünya?
Onu yıldızlı gökyüzünde ara!
Yıldızların üstünde yaşamalı O.
SCHILLER