Saturday, September 15, 2012

Grup Yorum elemanı gözaltında

Grup Yorum elemanı gözaltındaGrup Yorum, gözaltında bulunan grup üyesi Selma Altın’ın sağlık durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Altın’ın işkencede sağ kulak zarının yırtıldığını duyuran “Yorum” gözaltında bulunan 27 kişinin de işkence muamelesi gördüğünü açıkladı.

 İSTANBUL- Grup Yorum, Gazi Karakolu'na bombalı saldırı gerçekleştiren İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu’ndan alınması sırasında polis müdahalesi ile gözaltına alınanların, gözaltı sırasında ve emniyette işkence gördüğünü açıkladı.

Grup Yorum, avukatlarının verdiği bilgiye dayandırarak yapılan açıklamada, “Grup Yorum, Grup Yorum Korosu, Tavır Dergisi, İdil Tiyatro Atölyesi elemanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde dünden beri işkence altındalar” denildi.

‘14 SAAT ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜNDE BEKLETİLMİŞLERDİR’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Grubumuz elemanı Selma Altın, gözaltına alındığı İstanbul Adli Tıp Önü’nden şu saate kadar işkence altında tutulmaktadır. Sabah 03.00’a kadar elleri arkadan kelepçeli bir şekilde 27 devrimci,  çevik kuvvet otobüsünün klimaları sıcağa ayarlanarak açılmış , üzerleri gazlı bir şekilde sürekli darp edilerek tam 14 saat çevik kuvvet otobüsü içinde bekletilmişlerdir. Bunun adı işkence’dir.

Grubumuz elemanı Selma Altın yerlere yatırılmış ve polis tarafından darp edilerek beline basılmış, burnu kanamış ve sağ kulak zarı patlamıştır. Yine diğer arkadaşların da vücutlarında darp izleri bulunmaktadır. Bu halde doktora çıkarılmalarına, doktor tarafından rapor verilmesine rağmen tekrar emniyetin işkencehanelerine geri götürülmüşlerdir. Şu an arkadaşlarımızın ne aileleri ne de biz kendileri ile görüşememekteyiz. Üzerlerine giyecekleri kıyafet ve diğer ihtiyaçlarına ilişkin herhangi bir bağ kuramamaktayız.

Selma’nın sağlık durumundan endişe ediyoruz. Yine aynı şekilde arkadaşlarımız Grup Yorum elemanı Dilan Balcı, Tavır Dergisi Sahibi Bahar Kurt, Grup Yorum Korosu elemanı Damla Sandal ve İdil Tiyatro Atölyesi Oyuncusu Bahar Ertürk’ün de akıbetlerini bilmiyoruz”

Grup Yorum açıklamasında, “bütün yaşananların sorumlusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün polisleridir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Türkülerimiz, varlığımız, düşüncelerimiz, politikalarımız, örgütlenmemiz sizi korkutmaya yetiyor ! Halk çocuklarını ve devrimcileri katletmenize asla izin vermeyeceğiz!
Selma Altın, Dilan Balcı, Bahar Kurt, Damla Sandal, Bahar Ertürk’ü Derhal Serbest Bırakın !
Grup Yorum Susturulamaz!” ifadeleri kullanıldı.